Signatur er revidert. Klikk for å gå til nye verksider.
Du er her: Hovedsiden  >  Signatur 2  >  Signatur 2  >  1 (Om å lære)   >  Oppgaver  >  Utfyllingsoppgaver  >  Oppgave 4: Å lese tekster
   
  Kap. 1: Om å lære
 
Oppgaver
 
Lydbok
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Oppgave 4: Å lese tekster

Les «Hvordan tekster kan bli lettere å lese» på side 19 og sett inn riktig ord.

og interesse gjør lesing lettere. Hvis du deg på det du skal lese, blir det lettere å forstå. Da du også bedre. En kort før du går i gang med nytt stoff, vil gjøre lesingen betydelig .
Du kan deg selv på emnet ved å spørre: Hva jeg om dette fra før? Hva vet min om emnet? Forskere sier at selv tekster som ligger på et svært nivå, vil bli lettere å lese hvis du har skaffet deg litt om emnet på forhånd. Og jo mer du vet, jo lettere vil du mer!
Det neste du bør gjøre før du begynner å lese teksten i , er å få en over innholdet. Du kan teksten. Se først igjennom hele avsnittet. Les deretter og eventuelle ingresser, se på og illustrasjoner. Slik leter du etter i teksten. Du kan også lese setning i noen av avsnittene. Den første setningen i avsnittet angir ofte hva avsnittet om.
Nå er du klar til å teksten rolig igjennom i sammenheng. Du teksten. Utbyttet blir størst hvis du er en leser. Du bør lese, opp når du ikke skjønner, og eventuelt bla tilbake for å få i det du har lest. Du kan under eller skrive , tegne tankekart eller små . Bruk gjerne farger! med andre om stoffet, og læreren om det du lurer på.

« Tilbake