Signatur er revidert. Klikk for å gå til nye verksider.
Du er her: Hovedsiden  >  Signatur 2  >  Signatur 2  >  4 (Flerspråklighet og kulturmøter)   >  Oppgaver  >  Utfyllingsoppgaver  >  Oppgave 4: Kulturell påvirkning
   
  Kap. 4: Flerspråklighet og kulturmøter
 
Oppgaver
 
Lydbok
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Oppgave 4: Kulturell påvirkning

Les om kulturell påvirkning på side 50 og sett inn riktig ord.

fører til at ulike kulturer og religioner møtes. Denne er ikke bare harmonisk. Sterke krefter i verden arbeider for å økonomi og politikk etter sine ønsker, mens millioner av mennesker ønsker å verne om sin religion og . I verste fall fører dette til voldelige som krig, terrorisme og undertrykkelse.

På den andre siden er en betingelse for utvikling i et samfunn. Innsikt og kunnskaper om andre språk gir større for andre kulturer, tenkemåter og levesett.

Et eksempel er hvordan nordmenns er endret. Mors kjøttkaker og fars er god mat, men vi vil gjerne ha spagetti, pizza og også. Internasjonal påvirkning av norsk mat er ikke noe nytt fenomen. kom til Norge på slutten av 1700-tallet. Opprinnelig var denne grønnsaken dyrket på de forblåste slettene i i Sør-Amerika.

Et annet på kulturmøter er utviklingen av moderne . I mange hundre år ble millioner av fraktet under uverdige forhold over fra Afrika til Amerika. De hadde med seg en rik afrikansk som bidro til å utvikle blant annet soul, , jazz og rock i Nord-Amerika. Seinere ble denne musikken spredd til hele verden. Mer musikksjangrer som hip-hop og har også røtter i denne svarte musikken. En rekke verdenskjente musikere blir av musikk fra hele verden og lager sin særegne form for (World Music). Ett eksempel er Mari , som blander elementer fra samisk musikk med jazz og rock.

« Tilbake