Signatur er revidert. Klikk for å gå til nye verksider.
Du er her: Hovedsiden  >  Signatur 2  >  Signatur 2  >  7 (Sammensatte tekster)   >  Oppgaver  >  Utfyllingsoppgaver  >  Oppgave 2: Skjermtekster
   
  Kap. 7: Sammensatte tekster
 
Oppgaver
 
Lydbok
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Oppgave 2: Skjermtekster

Les avsnittet «Sammensatt tekst og hypertekst» på side 104 og sett inn rett ord.

En tekst på en har ofte mange ulike . Det er en typisk tekst. Dersom du går inn på en til et band, til et firma eller til en person, vil du finne både ord, bilder, , animasjon, video og lyd. Elementene om interessen din. Både bevegelser og lyd blir lett i en slik konkurranse, men for mye av alt kan virke og lite fristende å bruke tid på. Reklameelementene i en er ofte blinkende lys, bokstaver som kommer og går, og lyd som prøver å ørene og øynene til leseren.

En skjermtekst inneholder ofte . Ordet «hyper» betyr over, og dette er en form for som kan brukes til å gå videre i andre tekster. Mange tekster er knyttet til hverandre gjennom . Når du klikker på en på skjermen, følger du lenken til det den peker til. Lenken kan føre deg ut av nettstedet til et nettsted, den kan føre deg til et annet element nettstedet eller bare til et annet sted på samme side, for eksempel «Til toppen».

« Tilbake